Afrikagruppernas Solidaritetspris till Ingrid Eckerman - Afrikagrupperna

Nyhet 2021-10-21

Afrikagruppernas Solidaritetspris till Ingrid Eckerman

Ingrid Eckerman har under året som gått, genom en orolig tid av pandemi och djupa kriser, stått upp för solidariteten i hennes gärningar för mänskliga rättigheter och lika värde.

Ingrid har en gedigen erfarenhet av solidaritetsarbete, inte minst genom hennes aktiva engagemang i Afrikagrupperna sedan 1960 talet och i flyktingfrågan. Ingrid är medgrundare till organisationen Stöttepelaren – en stödförening som ger ekonomiskt och socialt stöd till ensamkommande ungdomar från Afghanistan. Vidare var hon 2018 en av initiativtagarna till den internationella konferensen; How safe is Afghanistan? Ett aktivistiskt driv och övertygelse syns även i Ingrids övriga uppdrag som i författarskapet och musiken, engagemanget i flera ideella organisationer, debattartiklar och digitala upprop.

Ingrids kraft att påverka i brännande samhällsfrågor, som situationen i Afghanistan och för afghanska flyktingar, är djupt inspirerande och ett kvitto på att solidariteten är viktigare än någonsin och kan skapa stor förändring för flera.

Solidaritetspriset delas årligen ut av Afrikagrupperna och pristagaren utses av styrelsen efter nomineringar från medlemmar och allmänhet. Ovan motivering är hämtad ur några av de många nomineringar som inkommit.

Ingrid Eckerman Foto: privat
Demonstration mot utvisningar till Afghanistan utanför riksdagshuset hösten 2020. Ingrid Eckerman står i röd jacka i mitten.

Läs mer om Solidaritetspriset

STÖD OSS