Testamente - Afrikagrupperna

Testamentera

Att testamentera är ett bra sätt att ge som många inte tänker på. Alla kan testamentera en del av sina tillgångar, och du kan själv välja precis hur mycket eller lite du vill ge. Att upprätta ett testamente är oftast ganska enkelt, men det är viktigt att se till att allt blir rätt för att du ska kunna vara säker på att det blir som du vill.

Upprätta ett testamente digitalt 

Afrikagrupperna samarbetar med den juridiska digitaltjänsten Jurio, där du kostnadsfritt kan upprätta ett enklare testamente som låter dig testamentera bort ett valfritt belopp till förmån för Afrikagruppernas arbete. Genom att testamentera ett bidrag till oss kan du göra enorm skillnad i vårt arbete för en mer rättvis värld. 

Testamentet upprättas digitalt genom att du fyller i ett formulär online – antingen själv eller tillsammans med en sambo eller make/maka. Du får löpande rådgivning genom processen och bestämmer själv vilken summa du vill donera till oss. Ett juridiskt giltigt testamente skapas helt kostnadsfritt, baserat på dina svar. 

Har du redan ett testamente sedan tidigare? Du kan välja mellan att helt ersätta ditt tidigare testamente, eller bara göra ett tillägg. Det tar inte ens 10 minuter, och självklart kan du återkalla eller göra ändringar i testamentet om du skulle ångra dig. 

Kom ihåg: För att ett testamente ska bli giltigt måste det signeras för hand framför två samtidigt närvarande vittnen, som också ska underteckna testamentet. Jurio guidar dig genom hela processen. 

Vill du ha personlig hjälp med att upprätta ett testamante? 

Lavendla erbjuder i så fall, i samarbete med Afrikagrupperna, reducerade priser på juridiska dokument. Lavendla Juridiks jurister hjälper dig personligen och ser till så att allt blir juridiskt korrekt utifrån din specifika situation. Läs mer här: https://lavendla.se/afrikagrupperna/ 

Testamentefolder

(5 Mb)

Kontakta Afrikagrupperna

Om du vill veta mer om att testamentera till Afrikagrupperna ladda ner testamentefoldern (länk till folder) eller kontakta Carina Larsson. carina.larsson@afrikagrupperna.se, 070-662 64 00.  

Vi blir glada om du berättar för oss om du skriver in Afrikagrupperna i ditt testamente så vi får möjlighet att tacka dig. 

Stöd vårt arbete!

Våra månadsgivare – Afrikapartners, är otroligt viktiga. Regelbundet stöd gör det möjligt för oss att arbeta långsiktigt och göra verklig skillnad för människor i södra Afrika. Andra sätt att stödja vår arbete är att swisha ett bidrag eller köpa en gåva.

STÖD OSS