Testamente - Afrikagrupperna

Testamentera

Att testamentera är ett bra sätt att ge som många inte tänker på. Alla kan testamentera en del av sina tillgångar, och du kan själv välja precis hur mycket eller lite du vill ge. Att upprätta ett testamente är oftast ganska enkelt, men det är viktigt att se till att allt blir rätt för att du ska kunna vara säker på att det blir som du vill.

Upprätta ett testamente digitalt 

Afrikagrupperna samarbetar med den juridiska digitaltjänsten Jurio På deras hemsida kan du upprätta ett skräddarsytt testamente på under 15 minuter – var och när det passar dig. Och bäst av allt – när du inkluderar Afrikagrupperna i din sista vilja blir hela testamentet gratis! Genom att testamentera ett bidrag till oss kan du göra enorm skillnad i vårt arbete för en mer rättvis värld. 

Att skriva ett testamente med Jurio är enkelt och smidigt. Det enda du behöver göra är att svara på frågor i deras digitala formulär – antingen själv eller tillsammans med en sambo eller make/maka. Processen är tydligt guidad och du får löpande information och stöd hela vägen.

Du kan välja mellan att donera en fast, valfri penningsumma, fonder, aktier eller delar av ditt totala arv.

Har du redan ett testamente sedan tidigare? I det nya testamentet du skapar med Jurio framgår det att det nya ersätter det gamla, så att det inte råder tvivel om vad din önskan är.

Genom att donera till Afrikagrupperna i ditt testamente kan du göra en verklig skillnad. Klicka här för att komma igång! 

Kom ihåg: För att ett testamente ska bli giltigt måste det signeras för hand framför två samtidigt närvarande vittnen, som också ska underteckna testamentet. Jurio guidar dig genom hela processen. 

Vill du ha personlig hjälp med att upprätta ett testamante? 

Lavendla erbjuder i så fall, i samarbete med Afrikagrupperna, reducerade priser på juridiska dokument. Lavendla Juridiks jurister hjälper dig personligen och ser till så att allt blir juridiskt korrekt utifrån din specifika situation. Läs mer här: https://lavendla.se/afrikagrupperna/ 

Testamentefolder

(5 Mb)

Kontakta Afrikagrupperna

Om du vill veta mer om att testamentera till Afrikagrupperna ladda ner testamentefoldern (länk till folder) eller kontakta Julia Hjelmström, julia.hjelmstrom@afrikagrupperna.se 08 – 442 70 60.  

Vi blir glada om du berättar för oss om du skriver in Afrikagrupperna i ditt testamente, så att vi får möjlighet att tacka dig. 

Stöd vårt arbete!

Våra månadsgivare – Afrikapartners, är otroligt viktiga. Regelbundet stöd gör det möjligt för oss att arbeta långsiktigt och göra verklig skillnad för människor i södra Afrika. Andra sätt att stödja vår arbete är att swisha ett bidrag eller köpa en gåva.

STÖD OSS