Jobba hos oss - Afrikagrupperna

Lediga tjänster

Afrikagrupperna söker en Controller!

Afrikagrupperna är en solidaritetsorganisation som arbetar för en värld där alla människor har lika rättigheter och möjligheter att påverka sin vardag och framtid. Afrikagrupperna samarbetar med organisationer i Angola, Moçambique, Namibia, Sydafrika och Zimbabwe och stödjer kampen för ett fritt Västsahara. Afrikagrupperna är en medlemsbaserad organisation och feministisk organisation med lokalgrupper runtom i Sverige. På våra kontor är vi runt 20 anställda, verksamma i Stockholm, och Johannesburg.

Om tjänsten

Som Controller hos Afrikagrupperna är du en del av vårt Programteam och fungerar som ett stöd till Internationell Programchef samt till vårt regionala kontor i Johannesburg  gällande förberedelser av avtal och utbetalningar samt finansiell kontroll, rapportering och uppföljning av partnerorganisationer.

Du kommer bland annat arbeta med

  • Uppföljning av partnerorganisationers avtal och finansiella rapportering
  • Analys av partnerorganisationers rapportering och revisionsrapporter
  • Förslag på åtgärder vid ev. avvikelse
  • stöd till Programhandläggarna i deras uppföljning och möten med partnerorganisationerna
  • Utveckling och förbättring av processer, rutiner, mallar och verktyg gällande partnersamarbetet
  • Att delta i budget- och prognosarbete för programverksamheten i sin helhet

För att axla den här rollen behöver du ha en god analytisk förmåga och en förmåga att se helheten, samt ha lätt att samarbeta med andra. Ett intresse och förståelse för utvecklingssamarbete och de utmaningar det innebär är nödvändigt liksom att kunna hantera information på ett noggrant och strukturerat sätt. Du är kommunikativ och lösningsorienterad både gentemot medarbetare och partnerorganisationer samt är pedagogisk och serviceinriktad.

Kvalifikationer och erfarenhet:

Du behöver ha en relevant akademisk utbildning, med några års arbetslivserfarenhet inom redovisning, finansiering eller motsvarande från en eller flera civilsamhällesorganisationer. Det är också önskvärt med erfarenhet av Sidafinansiering, Radiohjälpen och/eller andra större finansiärer.

Du arbetar obehindrat i Microsoft 365-systemen och är mycket trygg i ditt användande av Excel. Du uttrycker dig utan svårigheter på svenska och engelska, både skriftligen och muntligen.

Meriterande är erfarenhet från verksamhet i södra Afrika samt erfarenhet från insamlingsorganisation med insamlingsrelaterade arbetsuppgifter.  Kunskap i portugisiska är meriterande men inte ett krav. Kunskap och intresse för Afrikagruppernas principer och fokusområden är en mycket stark merit men inte ett krav för att kunna utföra controlleruppgifterna på ett fullgott sätt.

Tjänsten tillträds 1 september och är en fri visstidsanställning fram till och med 31 augusti 2025.

Praktisk information:

Afrikagrupperna tror på god balans mellan arbetstid och fritid och tillämpar 35 timmars arbetsvecka vid heltidsarbete, samt erbjuder våra anställda 32-34 semesterdagar. Utöver detta erbjuder vi flexibel arbetstid och allmänt schyssta arbetsvillkor. Vi följer kollektivavtalet ”Tjänstemän inom civilsamhället” mellan Fremia och Unionen.

Omfattning: 100% (35h/v)
Anställning: Fri visstidsanställning enligt kollektivavtal
Placering: Stockholm, resor kan förekomma.
Startdag: 1 september
Lön: Enligt överenskommelse

Ansökan:

Känns tjänsten rätt för dig? Sök då genom att skicka ditt CV och personligt brev innan sista ansökningsdag som är 2024-06-26 till International Programme Manager jenny.nilsson@afrikagrupperna.se

Genom att skicka in din ansökan samtycker du till att Afrikagrupperna behandlar dina angivna personuppgifter och ansökningshandlingar till dess att rekryteringen är avslutad.

Vi ser att du som sökande delar Afrikagruppernas värdegrund. Afrikagrupperna är en arbetsplats som eftersträvar mångfald genom att välkomna alla sökande oavsett kön, könsidentitet, etnisk bakgrund, religion, sexuell läggning, ålder, eller funktionsvariation. Vi uppmuntrar ansökningar av människor från olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv.

STÖD OSS