Engagera dig - Afrikagrupperna

Engagera dig!!!

Det finns många sätt för dig att bli engagerad i Afrikagrupperna..

Bli medlem

Våra medlemmar är superviktiga. Tillsammans med våra medlemmar har vi vunnit många segrar. Men för att göra mer behöver vi bli fler! Därför behövs du. Som medlem ger du vår röst mer tyngd och stärker arbetet för rättvisa.

FRÖAKTION! Plantera ett frö i solidaritet

Foto: Ulla Rudander På bilden: Ulla har gjort en Fröaktion i sin trappuppgång i Malmö! Plantorna försvann i en rysande fart.

Vi uppmanar dig som tycker frörättigheter och biologisk mångfald är viktigt att delta i en Fröaktion! Det är både enkelt och roligt: Vi placerar kärl med planterade fröer och infoblad om Afrikagrupperna i våra närområden för att uppmärksamma den livsviktiga frågan om rätten till fröer. Alla kan vara med!

Bor du på glesbygden kanske du kan placera kärl eller krukor med solidariska fröer utanför närmaste butik? Bor du i flerfamiljshus – kanske ställa krukan i trappuppgången eller tvättstugan? Är vädret fint, ställ dina planterade fröer på en parkbänk!

Glöm inte att lägga ut infoblad om Afrikagrupperna. Du kan enkelt skriva ut själv, du hittar det HÄR eller mejla till medlem@afrikagrupperna.se så kommer ett gäng på posten! Vi skickar gärna med odlingspinnar som du kan placera i kärlen. Fota din aktion, posta på sociala medier och tagga @afrikagrupperna eller mejla in din bild. Tillsammans skapar vi uppmärksamhet för frörättigheter!

Stöd vårt arbete!

Våra månadsgivare – Afrikapartners, är otroligt viktiga. Regelbundet stöd gör det möjligt för oss att arbeta långsiktigt och göra verklig skillnad för människor i södra Afrika. Andra sätt att stödja vår arbete är att swisha ett bidrag eller köpa en gåva.

STÖD OSS