Programlansering Mänskliga Rättighetsdagarna 2024 - Afrikagrupperna %

Nyhet 2024-02-15

Temalansering: ”Rättigheter i omställningens tid”

Mänskliga Rättighetsdagarna arrangeras i år den 14-15 november i Skellefteå och temat är ”Rättigheter i omställningens tid”. Afrikagrupperna som är medarrangör till MR-dagarna tipsar nu om att skicka in programförslag till detta viktiga tema. Deadline är 1 april.

Vi lever i omställningens tid.  En tid där pandemier, globalisering, klimatkatastrofer, demokratikriser, konflikter, digitalisering och nya arbetsbehov gör att förändringar sker konstant, överallt och allt snabbare. På Mänskliga Rättighetsdagarna i Skellefteå den 14–15 november, kommer programmet att dyka ner på djupet i hur våra liv och samhällen påverkas av alla de omställningar vi genomgår. Lokalt såväl som globalt. Forumet kommer att lyfta utmaningarna, men även goda exempel och framtidshopp. Hur påverkar omställning de mänskliga rättigheterna? Behövs nya regelverk, nya rättigheter?  Vilka drar det kortaste strået i omställningens tid? Har alla råd att ställa om? Vill alla ställa om?  

”Vi tycker att Mänskliga Rättighetsdagarna är en viktig plattform för att mobilisera, samla kraft, dela kunskap och nå ut till olika människor och organisationer” säger Louise Lindfors, generalsekreterare, Afrikagrupperna

Lite mer information om MR-dagarna och hur du skickar in en programansökan:

Länk till tematext:
https://www.mrdagarna.se/tema/

Länk till programansökan:
https://www.mrdagarna.se/program 

 


STÖD OSS