Vi ser inte på i tysthet! - Digital aktion mot AP-fondernas ohållbara investeringar - Afrikagrupperna

Evenemang

Vi ser inte på i tysthet! – Digital aktion mot AP-fondernas ohållbara investeringar

Nu kör vi på och fyller nätet med kikare! Våra gemensamma pensionspengar investeras i verksamheter som kränker mänskliga rättigheter, förstör miljön och eldar på klimatförändringarna. Den allmänna pensionen förvaltas av AP-fonderna. De säger att de investerar hållbart men det är inte sant. Vi kan inte själva välja vilka företag AP-fonderna köper aktier i. Vad vi kan göra är att skapa uppmärksamhet och ställa krav på AP-fonderna och ansvariga politiker. Vi kan låta dem veta att vi inte ser på i tysthet! Ta fem minuter av din tid och visa vad du tycker på sociala medier! Vi behöver låta AP-fonderna och ansvarig minister veta att vi inte ser på i tysthet.

Den digitala aktionen pågår 9 – 23 november

GÖR SÅHÄR:
1. Lägg upp en bild på dig själv med en kikare framför ögonen på dina sociala medier. Tänk kreativt kring utformningen av kikaren! (se exempel på bilden nedan)
2. Skriv, om möjligt, ”Jag ser er” på kikaren (händerna, toarullen etc.)
3. Klistra in texten nedan:

Jag ser hur AP-fonderna investerar mina pengar!Jag ser att mina pensionspengar finns i verksamheter som kränker mänskliga rättigheter, förstör miljön och bidrar till att elda på klimatförändringarna. @Niklas Wykman, jag vill inte att mina pensionspengar investeras i skadliga verksamheter. Jag kan inte påverka vilka företag AP-fonderna köper aktier i. Men du som ansvarig minister har makt att påverka – vad tänker du göra? #APViSerEr

4. OBS Se till att tagga finansmarknadsministern @Niklas Wykman (skriv in @NiklasWykman välj finansmarknadsministerns sida på Facebook)

Exempel på hur aktionen kan se ut på Facebook

Har du inte tid att fixa en egen bild?

Ladda ned en bild via länken: https://afrikagrupperna.se/wp-content/uploads/2022/11/apviserer.png
Högerklicka eller håll in fingret för att ”spara bilden”.

Du får också gärna skriva under Afrikagruppernas namninsamling mot AP-fondernas skadliga investeringar: https://afrikagrupperna.se/startsida/stoppa-investeringarna

Kika gärna på Facebook-eventet här: https://www.facebook.com/events/847563803258049/?ref=newsfeed

Tack för ditt engagemang! Tillsammans kan vi förändra!

Emelie Muntrakis och Boel Johnsson, Afrikagrupperna

STÖD OSS