Sätt ljuset på miljöförsvarare - Afrikagrupperna

Evenemang

Manifestation: Sätt ljuset på miljöförsvarare

Den 10 december klockan 14 – 15 samlas vi på Sergels Torg i Stockholm och sätter ljuset på miljöförsvarare!

I takt med att klimatkrisen eskalerar ser vi en alltmer alarmerande situation för de som skyddar vår planet. Hot, våld och mord på miljöförsvarare blir allt vanligare och bakom ligger samma krafter som driver på klimatförändringarna.

I en tid då demokratin pressas tillbaka på många håll i världen får människor som arbetar för mänskliga rättigheter och miljö svårare att organisera sig. Hotbilden ökar mot miljöförsvarare som nu allt oftare misstänkliggörs, fängslas och till och med mördas. Så ska vi inte ha det! Det borde vara en självklarhet att kunna försvara miljön utan att riskera livet. Lika självklart borde det vara att företag tar ansvar för hur deras verksamhet påverkar miljön och mänskliga rättigheter. Men verkligheten ser tyvärr helt annorlunda ut idag.

Talare:
Karin Lexén, generalsekreterare, Naturskyddsföreningen
Anna Johansson, tf. generalsekreterare, Amnesty
Leo Rudberg, ordförande, Fältbiologerna
Louise Lindfors, generalsekreterare, Afrikagrupperna

Fler talare kan tillkomma
Läs mer om och håll dig uppdaterad om eventet på Facebook

Vill du arrangera en manifestation för att belysa situationen för de människor som försöker skydda miljö och natur? Läs mer om hur du går tillväga och vilka regler som gäller HÄR

Aktivisten Fikile Ntshangase från vår partnerorganisation groundWork blev brutalt mördad förra året i sitt hem i Sydafrika. Affischen är från en demonstration som anordnades i hennes minne den 22 oktober i år.

Om evenemanget

Datum: 10 DEC 2021

Tid: 14.00-15.00

Plats: Sergels torg

Stad: Stockholm

STÖD OSS