Inspirationsföreläsningar och workshop på temat klimaträttvisa - Afrikagrupperna

Evenemang

Inspirationsföreläsningar och workshop på temat klimaträttvisa

Varmt välkommen på den andra delen av Afrikagruppernas årsmöteshelg – en dag på temat klimaträttvisa! Programmet är öppet för alla som vill delta och inga förkunskaper krävs. Kom och bli inspirerad av våra fantastiska talare, träffa vår partnerorganisation Rural Women’s Assembly och delta i Afrikagruppernas planeringsarbete för arbetet med klimaträttvisa, land och markrättigheter, aktivism och feminism! 

Var: Forum Civ, Alsnögatan 7, 116 44 Stockholm
När: 28 maj, kl 9.00 -15.00. Se dagens schema nedan
Gratis: Ja! 
Språk: Blandat engelska och svenska
Vi bjuder på lunch och fika. Det finns möjlighet att delta digitalt, beroende på antalet anmälda deltagare 

WORKSHOP
Vi avslutar denna fullspäckade dag med en workshop där du som deltagare får vara med och utforma inriktningen på Afrikagruppernas arbete med klimaträttvisa, aktivism och hållbarhetsfrågor. Under workshopen kommer vi att ta avstamp i ämnena och metoderna vi fick lära oss under förmiddagen. 

Missa inte att anmäla er till söndagens program! Sista dagen att anmäla sig är den 22 maj.

SÖNDAGENS SCHEMA 

09.00 Intro och välkomnande
09.30 Clara Malikula från Rural Women’s Assembly på länk från Malawi
10.15 Helen Wahlgren föreläser om klimaträttvisa och aktivism 
10.45 Paus
11.00 Parul Sharma föreläser om mänskliga rättigheter och klimaträttvisa 
11.30 Frågestund
12.00 Lunch
13.00 Workshop på temat shrinking space och klimaträttvisa  

MÖT VÅRA TALARE

Parul Sharma

Engagerad människorättsjurist, författare och hållbarhetsexpert.
Parul har stor erfarenhet av arbete med hållbarhetsfrågor och blev 2020 invald som Amnesty International Sveriges styrelseordförande. Under två års tid ledde hon den svenska regeringens Agenda 2030-delegation med tydliga globala mål för hållbar utveckling. Parul Sharma är också regionchef för klimaträttvisefrågor i organisationen Peoples’ Vigilance Committee on Human Rights Asia och arbetar med barnrätt, kvinnorätt och miljöfrågor med fokus på klimaträttvisa i Sydasien-regionen.

Helen Wahlgren

Presstalesperson för Återställ Våtmarkerna, en sammanslutning av människor, som genom fredligt motstånd ämnar att tvinga den svenska regeringen att förbjuda torvbrytning och återställa våtmarker för att ta det första nödvändiga steget mot att skydda sin befolkning istället för att förgöra den.

Helen är en engagerad aktivist och folkskollärare. Hon har tidigare varit aktiv i flera organisationer bl.a. Extinction Rebellion och har blivit dömd för civil olydnad. Hör henne berätta om aktivism och låt dig inspireras av hennes glödande engagemang för klimatet. 

STÖD OSS