Årsmötet 2022 - Afrikagrupperna

Evenemang

Årsmötet 2022

När: Lördag den 21 maj – Söndagen den 22 maj, 2022
Var: Gävle central konferens och digitalt
Handlingar: Alla handlingar hittar du HÄR

Bästa medlemmar!
Nu har vi precis lämnat ytterligare ett år präglat av pandemi bakom oss. Ett år då orättvisa och brist på internationell solidaritet har blivit tydligare än någonsin. Medan västvärlden hamstrar vaccin står stora delar av världen utan. Än en gång slår en orättvis världsordning mot dem som alltid berövats sina rättigheter.

Samtidigt har det varit ett år då demokratin i Sverige firat 100 år. I södra Afrika har människor gått samman för att kräva sina rättigheter, och inte minst har Afrikagruppernas parternorganisationer mobiliserat.

I år har mötet fokus på Solidaritet och Aktivism idag. Vi står inför viktiga händelser i Sverige med ett kommande riksdagsval och klimatkonferensen Stockholm +50. Under årsmötet har du som medlem möjlighet att påverka Afrikagruppernas budskap genom gemensamma uttalanden i dessa och andra viktiga frågor. Årsmötet anordnas i Gävle i anslutning till ABF:s folkbildningsdagar Ordet Fritt.

Ordet Fritt ockuperar under tre dagar, onsdag 18 maj till och med fredag 20 maj, centrala Gävle med ett fullspäckat program med workshops, seminarier, panelsamtal, kulturevent och utställningar. Att bibehålla inspiration, engagemang och demokrati trots nästan två år av pandemi och digitala möten är en utmaning. 

Erbjudande Ordet Fritt + Årsmöte
Afrikagrupperna erbjuder våra medlemmar en kombination av inspirerande folkbildningsevent och demokratiskt inflytande, genom att inkludera inträde på Ordet Fritt fredag 20 maj som del i Afrikagruppernas årsmötespaket. Naturligtvis kan du som medlem välja att delta under hela folkbildningsdagarna som leder upp till årsmötet, men då gör du det på egen bekostnad. Anmäl dig till årsmötet via formuläret här.

Årsmöte i hybridformat
Vi hoppas att träffa så många av er som möjligt i Gävle, men vi förstår att inte alla har möjlighet att resa och med det i åtanke kommer årsmötet 2022 vara ett så kallat hybridmöte, vilket innebär att det kommer att finnas möjlighet att delta digitalt om man så önskar.
 
På lördag kväll samlas vi förstås för en gemensam middag till självkostnadspris och får en efterlängtad möjlighet att umgås och prata med varandra under lite lättare former.
 
Missa inte chansen att göra din röst hörd!
Ps. Anmäl dig till årsmötet senast den 30 april via länken HÄR

Om evenemanget

Datum: 21 MAJ 2022

Stad: Gävle och digitalt

STÖD OSS