Arrangera en manifestation - Afrikagrupperna

Arrangera en demonstration!

Vill du arrangera en demonstration för klimatet, svenska pensionspengar eller kvinnors rättigheter? Genom att arrangera en manifestation kan du vara med och belysa frågor som du och Afrikagrupperna brinner för.

Du kan stötta Afrikagruppernas arbete för en rättvis värld genom att engagera fler, skapa opinion och uppmärksamma hur människor drabbas av orättvisor. Här nedan följer en rad tips!

Planera och genomför

  1. Hitta personer som vill hjälpa till, ni behöver bara vara 2-3 stycken som anordnar manifestationen. Kontakta en av Afrikagruppernas lokalgrupper för att se om de är intresserade av att delta.
  2. Välj tid och plats för manifestationen, tänk på att platsen behöver vara central så att andra kan ta sig dit enkelt. Behöver du ett polistillstånd? Besök polisens hemsida HÄR för mer information. Kostnaden för ansökan kan Afrikagrupperna stå för om du är medlem, mejla gärna post@afrikagrupperna.se i förhand för godkännande.
  3. Bjud in talare till manifestationen eller andra nyckelpersoner som kan stärka den fråga ni väljer att manifestera för. Det kan vara politiker, aktivister eller personer från andra organisationer.
  4. Marknadsför din manifestation via sociala medier eller skicka in en insändare ill din lokala tidning. Du kan hitta mallar för insändare HÄR
  5. Skicka ett mejl till kansliet via post@afrikagrupperna.se med information om er manifestation för att kunna skapa ett event i evenemangskalendern.
  6. Ska ni ha någon form av material till manifestationen? Planera i god tid om ni ska göra skyltar eller skriva ut lappar med budskap på. Det är bra om ni har skyltar som ger en tydlig bild av vad manifestationen handlar om.
  7. Ta foton och dela i sociala medier med #afrikagrupperna och tagga @afrikagrupperna i bilderna för att vi ska kunna del dem i våra kanaler.
  8. Ha eventuellt ett bord med lite information om Afrikagrupperna och vårt arbete för att engagera och informera nya människor som kikar förbi.
Bilder: Växjö lokalgrupp som deltog i en manifestation för klimatet den 22 oktober 2021
STÖD OSS