Lokalgrupper - Afrikagrupperna

Våra lokalgrupper

Vi har lokalgrupper på olika orter runtom i Sverige där medlemmarna engagerar sig på sin fritid för en rättvis värld. Aktiviteterna varierar beroende på medlemmarnas intressen. Var med och bekämpa fattigdomens orsaker.

Falu Afrikagrupp
Falun Afrikagrupp engagerar sig särskilt mycket för Västsaharas självständighet och arrangerar årligen en stor manifestation för att uppmärksamma och sprida information om frågan. De ordnar även föreläsningar med gäster från södra Afrika som berättar om situationen i regionen och Afrikagruppernas arbete.

Kontaktperson: Monica Lindh
Mejl: falun@afrikagrupperna.se

Gävle Afrikagrupp
verkar i ett nätverk tillsammans med Alternativboden Lyktan, Gävleborgs biståndsgrupp och Färnebo Folkhögskola, som alla arbetar för internationell solidaritet och mänskliga rättigheter. De har alltid information och försäljning på Lyktan i centrala Gävle (Kyrkogatan 14), men i övrigt har verksamheten varit låg senaste tiden på grund av pandemin och få aktiva, så vi vill gärna bli flera!

Bor du i Gävletrakten och är intresserad av södra Afrika och Västsahara? Hör av dig till Gävle Afrikagrupp!
Kontaktperson: Irene Eriksson, ordförande
Mejl: gavle@afrikagrupperna.se 

Göteborg Afrikagrupp (GAG)
Göteborgs Afrikagrupp har månadsmöten sista tisdagen i varje månad (om inget annat anges) i Viktoriahuset, Linnégatan 21, 18.30. Medlemmar får utskick omkring innehåll och datum. Där pratar vi ihop oss om och planerar kommande aktiviteter, samt bjuder in föreläsare som lockar till ytterligare engagemang.

Följ Göteborgs Afrikagrupp på Facebook!

Mejl: goteborg@afrikagrupperna.se  

Linköping Afrikagrupp
I Linköping finns ett nätverk av människor som alla är intresserade av Afrika och mänskliga rättigheter. Vi har bland annat engagerat oss för Västsaharas självständighet, deltagit med seminarier om hiv i Pridehouse och jobbat för kampanjen Rättvis vinhandel.

Följ Linköpings Afrikagrupp på Facebook!

Mejl: linkoping@afrikagrupperna.se 

Malmö AfrikagruppLokalgruppen är vilande under hösten 2021
Välkommen att engagera dig i Rättvis vinhandel kampanjen och Västsahara med oss. Vi ordnar film- och biovisningar, seminarier, åker på Urkult-festival och springer (och går) för Västsaharas frihet, både i Skåne, norra Sverige och Saharaöknen.
Vi är ett dedikerat gäng som gärna välkomnar fler aktiva och idéer.

Följ Malmö/Lund Afrikagrupp på Facebook HÄR och HÄR!

Stockholm Afrikagrupp
Vill du lära dig mer om vad som händer på den afrikanska kontinenten och hur vårt handlande påverkar människor i länder i Afrika? Vi diskuterar ämnen såsom mat & försörjning, hiv & jämställdhet, lantarbetares villkor, med mera.

Följ Stockholms Afrikagrupp på: Facebook

Mejl: stockholm@afrikagrupperna.se

Täby Afrikagrupp–  Lokalgruppen är vilande under hösten 2021
Vanligtvis har Täby Afrikagrupp ett medlemsmöte varje månad. Information och när & var vi har vårt nästa möte kan du få om du kontaktar oss. 

Uppsala Afrikagrupp
Engagerar sig i Afrikagruppernas kampanjer för en rättvisare värld och stödjer våra partnerorganisationer i södra Afrika. De träffas var tredje vecka. Ofta ordnar vi föreläsningar om intressanta frågor som har med Afrika att göra. De läser afrikanska författare i en litteraturcirkel på Stadsbiblioteket.

Följ Uppsala Afrikagrupp på Facebook!

Mejl: uppsala@afrikagrupperna.se

Växjö Afrikagrupp

Afrikagrupperna Växjö är både en lokalgrupp och studentförening på Linnéuniversitetet i Växjö! Vi anordnar dokumentärvisningar, quiz och föreläsningar inom Afrikagruppernas olika policyområden. 

Vill du också vara med? mejla vaxjo@afrikagrupperna.se

Instagram: Afrikagrupperna_Vaxjo 
Facebook: Afrikagrupperna Växjö 

Ådalens Afrikagrupp (ÅAG)
Ett viktigt arbete för ÅAG är information om rättvis handel och försäljning av Fairtrade-varor på marknader, internationella träffpunkter och några arbetsplatser. ÅAG har ett brett samarbete med lokala organisationer som kommuner, studieförbund, bibliotek och andra kulturorganisationer.

ÅAG samordnade Afrikagruppernas aktiviteter på Urkult-festivalen i Näsåker med fokus på Västsahara. På den årliga filmdagen – ett samarbete med CinemAfrica och Film Västernorrland – visades filmer från Sydafrika, Lesotho, Nigeria och Sverige/Kamerun.

Mejl: adalen@afrikagrupperna.se

Stöd vårt arbete!

Våra månadsgivare – Afrikapartners, är otroligt viktiga. Regelbundet stöd gör det möjligt för oss att arbeta långsiktigt och göra verklig skillnad för människor i södra Afrika. Andra sätt att stödja vår arbete är att swisha ett bidrag eller köpa en gåva.

STÖD OSS