Wordz and Soundz - a special South Africa Night + special guests - Afrikagrupperna

Evenemang

Wordz and Soundz – a special South Africa Night + special guests

Världskulturmuseet, Globala Torget och Göteborgs Litteraturhus bjuder in till en kväll med Sydafrika i fokus. Följ med på en afton med Spoken Word, hiphop, poesi och mingel på lördagskvällen under Bokmässan i Göteborg.

MEDVERKANDE

Hear My Voice är en arena för spoken word och ocensurerade berättelser från Sydafrika. Sedan 2018 har de samlat flera av landets starkaste scenpoeter. Dikter och berättelser om liv, vardag, kärlek och politik. Mörker sida vid sida med hoppet om en bättre framtid. Gruppen har gjort strålande uppträdanden på legendariska scener som The Market Theatre, men också turnerat flitigt runt om i världen. Till Göteborg kommer Hope Netshivhambe, Sabelo Soko, Thando Fuze och Babalwa Makwetu.Denna kväll har de sällskap av en spoken word-scenens allra största stjärnor – Koleka Putuma – prisbelönt författare, dramatiker och poet. Hon är också grundare och direktör för Manyano Media, en multidisciplinär organisation som stärker och producerar berättelser och verk av svarta queer-kvinnor. Utgiven i ett otal länder har hon, trots sin unga ålder, nått en stor och bred publik.

KONSERT: SOUNDZ OF THE SOUTH!

Kvällen avslutas med riktigt tung sydafrikansk hiphop. Revolutionen ekar i Soundz of the Souths ljudbild. Smidd i elden av det afrikanska folkets kamp, är Soundz of the South en megafon för de som saknar röst – de fattiga och de förtryckta. Deras unika blandning av hiphop, afro och soul är mer än bara musik; det är ljudet av bojor som går sönder, ljudet av triumf över förtryck – ljudet av folket.

Kvällen samarrangeras med Världskulturmuseet, Göteborgs Litteraturhus, Olof Palmes Internationella Center och Afrikagrupperna och får finansiellt stöd av Sida.

Biljettpris: 100 kr. Begränsat antal platser, förboka din plats via biljettlänken.
Biljettlänk: https://secure.tickster.com/sv/nwg3r6g2fkv3wl0/products

Om evenemanget

Datum: 24 SEP 2022

Tid: 18.30-23.00

Plats: Världskulturmuseet

Stad: Göteborg

STÖD OSS