Webbsändning av Afrikagruppernas panelsamtal i Almedalen - Afrikagrupperna

Evenemang

Webbsändning av Afrikagruppernas panelsamtal i Almedalen

Den 27 juni klockan 13.00-13.40 arrangerar Afrikagrupperna ett panelsamtal på temat ” Vad är vitsen med civilsamhället – förankring och förändringsarbete över gränser” på plats i Almedalen. Välkommen fysiskt på plats eller via webbsändningen i länken nedan. Välkomna!

Civilsamhället har länge haft en självklar roll i utvecklingssamarbetet. Svenska fackförbund, kyrkor, kvinnorättsorganisationer och folkrörelser verkar i partnerskap med motsvarigheter världen över för förändring och förankring. Nu kan detta förändras.

Utökad information om evenemanget:
Världen över backar demokratin. Aktivister för jämställdhet, miljö och klimat hotas och begränsas. Regeringen säger sig värna civilsamhället men har på flera punkter försvårat för organisationer i Sverige att i partnerskap med organisationer runtom i världen verka för en rättvis och hållbar global utveckling. Anslag till information och kommunikation om biståndet har tagits bort och stödet till fredsrörelser har dragits in. Regeringen har gett Sida i uppdrag att utreda möjligheterna förstatliga civilsamhällesbiståndet. Nu utmanas civilsamhällets roll i den svenska bistånds- och utvecklingspolitiken, och den öppna debatten i vårt demokratiska samhälle. I detta samtal får vi civilsamhällesorganisationers och Sidas perspektiv på förändringarna och civilsamhällets roll i biståndets framtid. Hur ska samarbetet mellan de olika aktörerna se ut för att säkerställa att det globala civilsamhället fortsatt kan trycka på för lokal och global förändring? #Civilsamhällesarenan

Medverkande:
Jakob Granit, generaldirektör, Sida
Petra Tötterman Andorff, generalsekreterare, Kvinna till Kvinna
Erik Lysén, chef, Act Svenska kyrkan
Louise Lindfors, generalsekreterare, Afrikagrupperna (moderator)

Webbsändning: https://almedalsveckanplay.info/69706

https://almedalsveckan.info/program/69706
STÖD OSS