Spring för Västsahara - Afrikagrupperna

Evenemang

Spring för Västsahara

Vill du springa för att uppmärksamma att Västsahara har ockuperats av Marocko i 47 år? Följ då med den 27 februari!
Du kan välja att springa lite längre (47 kilometer) eller springa/gå lite kortare (4,7 kilometer) eller bara komma och hänga i Slottsskogen i Göteborg med Göteborgs Afrikagrupp. Givetvis kan du springa eller gå precis hur långt eller kort du vill också.

Starttid 47km: 08.30
Starttid 4,7km: 16.00

Du får gärna bidra genom att ge swisha en gåva till 900 33 77 eller använd Plusgiro: 900337-7. Märk gärna betalningen med ”Spring för Västsahara”, då går pengarna oavkortat till Afrikagruppernas arbete för ett fritt Västsahara.

VI SOM SPRINGER 47KM
Vi ses klockan 8:30 vid Floda station för att sedan ta oss via Gotaleden till Slottsskogen där vi förhoppningsvis går i mål samtidigt med de som tar sig an 4,7 kilometer. Vi kommer hålla ett lugnt tempo, men vi har som mål att vara i Slottsskogen någon gång mellan 16 och 17. Alla måste ha med sig vatten och matsäck för det kommer bli en lång (och härlig!) dag i skogen.Om du vill hoppa på längst med vägen hör av dig till Ylva innan. Så kan vi försöka tajma. Det är också okej att springa med en bit i början och sedan hoppa av såklart!

VI SOM SPRINGER/GÅR 4,7KM

Göteborgs Afrikagrupp kommer vara i Slottsskogen nedanför Björngårdsvillan från 15:30. Start är klockan 16:00. Ta med fika och en västsaharisk flagga om du har!

Lägg gärna upp en bild i sociala medier med #SpringförVästsahara.

För mer information om eventet klicka HÄR

För mer information om Västsahara klicka HÄR

Västsaharas flagga

Om evenemanget

Datum: 27 FEB 2022

Tid: 08.30 eller 16.00

Plats: Floda station eller Slottskogen

Stad: Göteborg

STÖD OSS