Frön, land och matsuveränitet - träffa Rural Women's Assembly - Afrikagrupperna

Evenemang

Frön, land och matsuveränitet – träffa Rural Women’s Assembly

Välkommen till en spännande föreläsning och frågestund med vår partnerorganisation Rural Women’s Assembly (RWA). Evenemanget anordnas av Afrikagruppernas lokalgrupp i Uppsala och kommer att vara på engelska. RWA är ett självorganiserat nätverk som består av ett flertal olika nationella rörelser, föreningar, grupper, och gräsrotsorganisationer av kvinnor från landsbygden som är småbönder. RWA arbetar för att förbättra kvinnliga jordbrukares rättigheter till vatten, mat och matsuveränitet i ett flertal olika länder i södra Afrika. RWA samlar dessa kvinnor i regionala evenemang och aktiviteter för att försvara kvinnliga jordbrukares rättigheter och matsuveränitet. Kom, fika och få möjligheten att höra om Rural Women’s Assemblys viktiga arbete. Mer om RWA:s arbete: https://ruralwomensassembly.wordpress.com/about

Möt Rural Women’s Assembly
Rejoice Patience Chikakuda, Malawi, är en policy- och kommunikationsspecialist med över 15 års erfarenhet av arbete med policy, lobbying och kampanjer för förändring. Rejoices arbete har ett fokus på klimatrelaterad katastrofhantering och jordbruksreformer.Flaida Macheze, Moçambique, jobbar som genuskordinator på UNAC (https://www.facebook.com/profile.php?id=100069362829123 ). Hon har 17 års erfarenhet av att jobba med strategisk projektledning med fokusområden klimatförändringar, matsuveränitet, skydd av urfolksfrön, genusbaserat våld och rörelsebyggande. Reinette Heunis, Malawi, är en bonde med intresse för småbönders rättigheteroch brinner för att skapa forum där kvinnor kan lära sig om vikten av matsuveränitet och klimatförändringar.

Anmäl ditt intresse genom att skicka ett mail till malin.beckman@slu.se

Datum: 20 november 2023
Tid: 16.30-17.30
Var: Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i Uppsala. Evenemanget kommer att äga rum i lokalen ”Skara” på våning 3 i Ulls Hus, SLU. Ingång från Almas Allé nummer 8. Ring Malin 073 957 1371 om ni behöver hjälp att hitta eller behöver bli insläppta.

Bild: Shutterstock
STÖD OSS