Frukostseminarium: Vad händer med svenskt bistånd? - Afrikagrupperna

Evenemang

Frukostseminarium: Vad händer med svenskt bistånd?

Vi står inför enorma utmaningar. Pandemin har lett till ökad hunger och fattigdom och tagit jämställdheten bakåt flera decennier. Klimatkrisen påverkar människors vardag i detta nu och antalet konflikter ökar. Demokratin och människors rättigheter är starkt hotade på flera platser i världen.Enligt OECD är svenskt bistånd ledande i världen när det gäller att nå människor som lever i fattigdom och utsatthet. Ändå beslutade Sveriges regering våren 2022 att skära i biståndet med en femtedel. Och det finns partier i Sveriges riksdag som gick till val på att permanent skära ner ännu mer på biståndet.

Vad får ett minskat svenskt bistånd för konsekvenser för människor runtom i världen? Hur påverkar ett minskat internationellt samarbete världens gemensamma agenda för att bromsa klimatförändringarna, utrota fattigdomen och minska antalet konflikter? Hur ser Sveriges ansvar ut i detta?

Medverkande

Sibusiso (S’bu) Innocent Zikode från rörelsen Abahlali baseMjondolo i Sydafrika, och 2021 års mottagare av Per Anger priset.
Anna Tibblin, generalsekreterare We Effect
Anna Sundström, generalsekreterare Olof Palmes Internationella CenterAlan Frisk, biståndschef, Svenska Afghanistankommittén

Moderator: Louise Lindfors, generalsekreterare, Afrikagrupperna
Arrangör: Olof Palmes Internationella Center
Scen: Globala Torgets stora scen, H-hallen, plan 1 på Bokmässan i Göteborg.

*Eventet är GRATIS på Facebook. För att kunna ta del av programmet på plats på Bokmässan krävs en entrébiljett: https://bokmassan.se/hem/biljetter/

Länk till eventet på Facebook: https://fb.me/e/6xTtAaUlD

Om evenemanget

Datum: 23 SEP 2022

Tid: 09.15-10.00

Plats: Globala Torget

Stad: Göteborg och Facebook Live

STÖD OSS