50-års firande och Öppet Hus! - Afrikagrupperna

Evenemang

Välkomna att fira Afrikagrupperna 50 år!

Datum: Söndag den 26 maj
Tid:
12:00-16:30
Plats: 
Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40, 116 41 Stockholm

I hela femtio år har Afrikagrupperna stått upp för solidariteten och verkat för en rättvis värld! Ett halvt sekel av oförtrutet arbete för mänskliga rättigheter, rättvisa, jämlikhet och för ett utbyte av erfarenheter mellan Sverige och södra Afrika. Vi på Afrikagrupperna är så glada för att få fira detta tillsammans med er alla!

Under hela dagen finns det möjlighet att njuta av vår fina fotoutställning, läsa i gamla Afrikabulletiner, köpa trevliga produkter, ta en lott och lyssna på hälsningar från våra partnerorganisationer i södra Afrika. Med andra ord – en riktig nostalgitripp! Dessutom bjuder vi på matiga wraps, kaffe och tårta och alkoholfri dryck under hela dagen. 

Anmäl dig till denna härliga dag HÄR!

Varmt välkomna på 50-årsfirandet på Solidaritetshuset!

Program i Draken

12.00-13.00 – Välkommen att delta i ett samtal om mobilisering och global solidaritet med bland andra våra partnerorganisationer WoMin och Women’s Leadership Centre. Missa inte denna möjlighet att ta del av våra partnerorganisationers reflektioner kring den svenska regeringens biståndspolitik och dess konsekvenser.
(Möjlighet att delta online på länk: Klicka här för Zoom-länk)
 
Scenprogram utomhus om vädret tillåter med ungefärliga tider:

13.15 – Konferencier och generalsekreterare Louise Lindfors hälsar välkommen för att fira Afrikagupperna 50 år! 

13.20 – Ordförande Jenny Mark Ketter håller tal om Afrikagrupperna.

13.30 – Panelsamtal om Afrikagruppernas historia och spännande anekdoter från förr med grundare och engagerade medlemmar, Anita Jansson, Mai Palmberg, Bertil Högberg, Berit Wiklund, Georg Dreifaldt och Magnus Walan.

14.15 – Röster från partnerorganisationer på plats i Sverige, Anele från Ilrig och Women’s Leadership Centre.  

14.40 – Panelsamtal om kampen om ett fritt Västsahara och samarbetet med Afrikagrupperna med Polisarios representant i Sverige Senia Bachir (Senia bjuder även på en teceremoni med te från Västsahara).

15.00 – Angeline Rautenbach och Iulia Vicol från Växjö lokalgrupp berättar om sin verksamhet.
 
15.15 – Underhållning! Lyssna på afrikansk musik från fantastiska Dekula Band, Louise och Anders Linder sjunger några jazzlåtar för solidariteten och varför inte satsa några slantar på vårt lotteri? 

16.30 – Slut på programmet!  

Rese- och logiersättning för medlemmar till 50-årsfirandet

I detta dokument finns information om hur medlemmar kan få rese- och logiersättning för att komma till Afrikagruppernas 50-årsfirande.

(317 Kb)

Blankett för rese- och logiersättning

I detta dokument finns blanketten som du fyller i om du vill ha ut din ersättning.

(89 Kb)
STÖD OSS