Engagemangskoordinator (vikariat) till Afrikagrupperna - Afrikagrupperna

Nyhet 2023-08-25

Engagemangskoordinator (Vikariat) till Afrikagrupperna

Jobbeskrivning

Vi söker nu en administrativ och strukturerad insamlingsstjärna som gillar att vara spindeln i nätet i en förening. Är du den vi söker? Som Engagemangskoordinator är du en del av kommunikation- och insamlingsteamet och ansvarar för att administrera Afrikagruppernas insamling-, medlems- och styrelsearbete. Du kommer i rollen arbeta nära en projektledare för insamling och en kommunikatör. Du kommer vidare arbeta nära vår styrelseordförande. För den här tjänsten ser vi att du har erfarenhet av att arbeta med föreningsadministration, kommunikation och du besitter expertis inom insamling. För att trivas i rollen tror vi även att du trivs i en fartfylld miljö och drivs av att ansvara för flera projekt och kontaktytor samtidigt.  

Kravspecifikation

Under året kommer du bland annat att:

 • Driva och administrera Afrikagruppernas insamling- och medlemsfrågor tillsammans med insamlingsteamet.  
 • Planera, testa och utvärdera insamlingsmetoder och aktiviteter. 
 • Tillsammans med teamet ansvara för vår medlems- och givardatabas (inklusive registrering av gåvor, givardialog via mail och telefon, uppdatering av databasen och webbshop, analys av insamlingsresultat m.m).  
 • Främja och administrera Afrikagruppernas aktivitetsfond, stötta våra lokalgrupper och annan medlemsrelaterad administration. 
 • Administration och praktiskt stöd till föreningsverksamheten inklusive styrelsens arbete och årsmöte, innebär viss tjänstgöring kvällar och helger. Flextid tillämpas. 

För tjänsten ser vi att du har:

 • Akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet inom insamling- kommunikation eller ekonomi, eller annat för tjänsten relevant område. 
 • Mycket god administrativ förmåga och vana att arbeta effektivt och strukturerat. 
 • Erfarenhet av planering, uppföljning och rapportering. 
 • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med insamling och kommunikation på en liknande organisation. 
 • Erfarenhet av att arbeta i CRM system. 
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift och tal både på svenska och engelska. 

Meriterande:

 • Certifierad insamlingskompetens. 
 • Kunskap om CRM systemet KomMed. 

Ytterligare information

Vi ser att du som sökande delar Afrikagruppernas värdegrund. Afrikagrupperna är en arbetsplats som eftersträvar mångfald genom att välkomna alla sökande oavsett kön, könsidentitet, etnisk bakgrund, religion, sexuell läggning, ålder, eller funktionsvariation. Vi uppmuntrar ansökningar av människor från olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv. 

Praktisk information:

Afrikagrupperna tror på god balans mellan arbetstid och fritid och tillämpar 35 timmars arbetsvecka vid heltidsarbete, samt erbjuder våra anställda 32-34 semesterdagar. Utöver detta erbjuder vi flexibel arbetstid och allmänt schyssta arbetsvillkor. Vi följer kollektivavtalet ”Tjänstemän inom civilsamhället” mellan Fremia och Unionen.

Omfattning: 100% (35h/v)
Anställning: Vikariat      
Placering: Stockholm, resor kan förekomma.
Startdag: Enligt överenskommelse
Lön: Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Känns tjänsten rätt för dig? Sök då genom att ladda upp ditt CV och personligt brev innan sista ansökningsdag som är 2023-09-11, urval sker löpande. Håll ditt personliga brev till max en sida och prioritera att svara på hur du möter ovan ställda krav.

Genom att skicka in din ansökan samtycker du till att Afrikagrupperna behandlar dina angivna personuppgifter och ansökningshandlingar till dess att rekryteringen är avslutad.

Kontakt:

Anna Nordstrand
anna.nordstrand@afrikagrupperna.se

STÖD OSS