Ekonom (Vikariat) till Afrikagrupperna - Afrikagrupperna

Nyhet 2023-08-25

Ekonom (Vikariat) till Afrikagrupperna

Jobbeskrivning

Som ekonom på Afrikagrupperna jobbar du i ett team med kollegor både i Johannesburg och Stockholm. Närmast på det svenska kontoret finns vår ekonomichef och vår controller men vi är många som kommer att vilja ha din hjälp och rollen är central för vår verksamhet.

Vi är till 80% finansierade av Sida där vi är en av 15 strategiska partnerorganisationer. De andra 20% kommer från insamling från våra medlemmar och allmänheten.

Det dagliga arbetet består av löpande bokföring och ekonomiadministration samt att utveckla våra ekonomiska rutiner. Du deltar i rapporteringen till våra finansiärer som Sida och Radiohjälpen m fl. Budgetarbete, löner och semesterhantering, bokslut, rese- och kreditkortsavräkningar, avstämningar och utlandsbetalningar är fler exempel på arbetsuppgifter som förekommer löpande. 

Vi ser gärna att du trivs med ett strukturerat arbetssätt och är noggrann, samt har flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Eftersom du kommer att ingå i ett team med medarbetare utanför Sverige behöver du ha god kommunikativ förmåga och goda kunskaper i både svenska och engelska.

Arbetet är förlagt till vårt huvudkontor på Södermalm i Stockholm.

Du tar arbetsledning från vår ekonomichef men jobbar även tätt med andra teams på kontoret som Policy- och program-team, samt insamling.

Kravspecifikation

För tjänsten ser vi att du har:

 • Akademisk utbildning i företagsekonomi eller annat för tjänsten relevant ämne
 • Strukturerat arbetssätt
 • Noggrann
 • Ta initiativ till lösningar
 • Erfarenhet av liknande arbete
 • Flera års erfarenhet av bokföring och ekonomiadministration
 • God erfarenhet av löneadministration
 • God kunskap inom redovisning
 • God erfarenhet av Microsoft Office-paket, speciellt Excel
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift och tal, både på svenska och engelska

Meriterande:

 • Vana att arbeta i Visma (personalekonomin) och/ eller SoftOne (bokföringen)
 • Erfarenhet från redovisnings- eller revisionsbyrå
 • Engagemang från solidaritetsrörelsen eller utvecklingsarbete
 • Erfarenhet av arbete i, eller på annat sätt förvärvad kunskap om södra Afrika

Vi ser att du som sökande delar Afrikagruppernas värdegrund. Afrikagrupperna är en arbetsplats som eftersträvar mångfald genom att välkomna alla sökande oavsett kön, könsidentitet, etnisk bakgrund, religion, sexuell läggning, ålder, eller funktionsvariation. Vi uppmuntrar ansökningar av människor från olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv.

Ytterligare information

Praktisk information:

Afrikagrupperna tror på god balans mellan arbetstid och fritid och tillämpar 35 timmars arbetsvecka vid heltidsarbete, samt erbjuder våra anställda 32-34 semesterdagar. Utöver detta erbjuder vi flexibel arbetstid och allmänt schyssta arbetsvillkor. Vi följer kollektivavtalet ”Tjänstemän inom civilsamhället” mellan Fremia och Unionen.

Omfattning: 100% (35h/v)
Anställning: Vikariat      
Placering: Stockholm, resor kan förekomma.
Startdag: Enligt överenskommelse, förslagsvis 2023-10-09.
Lön: Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Känns tjänsten rätt för dig? Sök då genom att ladda upp ditt CV och personligt brev innan sista ansökningsdag som är 2023-09-11, urval sker löpande. Håll ditt personliga brev till max en sida och prioritera att svara på hur du möter ovan ställda krav.

Genom att skicka in din ansökan samtycker du till att Afrikagrupperna behandlar dina angivna personuppgifter och ansökningshandlingar till dess att rekryteringen är avslutad.

Kontakt:

Agneta Kuhbier, Finance Manager
agneta.kuhbier@afrikagrupperna.se

STÖD OSS