UTTALANDE VALET 2022 - Afrikagrupperna

Nyhet 2022-09-16

VI FORTSÄTTER KAMPEN!

Afrikagrupperna står stadigt fast vid att solidaritet och ett starkt, oberoende civilsamhälle är nyckeln till demokrati. I en osäker tid där grundläggande värderingar om allas lika värde står på spel behöver vi mobilisera på alla nivåer, lokalt, nationellt och globalt. Nu, mer än någonsin! Tillsammans fortsätter vi kampen för rättvisa och står upp för ett starkt internationellt bistånd som stöttar de allra mest utsatta i Sverige och världen. 

”Vi kommer aldrig sluta kämpa för mänskliga rättigheter, demokrati och klimaträttvisa och jämlikhet! I ett läge då många kriser slår samtidigt mot världens mest utsatta kommer vi förvänta oss – och kräva – att den politiska ledningen i Sverige tar ansvar och förstår hur alla kriser, men också alla lösningar, faktiskt hänger ihop. Vi fortsätter att stå stadigt i kampen för allas lika värde!”

– Louise Lindfors, Generalsekreterare, Afrikagrupperna

STÖD OSS