LAC i öppet brev till Magdalena Andersson - Afrikagrupperna

Nyhet 2022-07-05

LAC i öppet brev till Magdalena Andersson

Afrikagruppernas partnerorganisation Legal Assistance Centre (LAC) ansluter till den långa lista av civilsamhällesorganisationer från hela världen som via initiativet #DearMagdalena vänder sig direkt till Sveriges statsminister Magdalena Andersson för att dela sin oro för konsekvenserna av nedskärningarna av biståndet.

Initiativet #DearMagdalena är öppet för alla organisationer att gå med i genom att skicka öppna brev till statsministern som sedan postas sociala medier med hashtaggen #DearMagdalena.

I brevet lyfter LAC hur deras organisation påverkas av nedskärningarna och lyfter att LAC som organisation inte skulle finnas om det inte vore för Afrikagruppernas och den svenska regeringens stöd.

”We are a not-for-profit organisation. We survive only on donors. And donors fund activities, not core funding essential for the administration of such activities. Without being dramatic, the LAC would not be here were it not for AGS and per implication, the support of the Swedish government. We need this funding to do justice to the hopes we have for Namibia.”

Läs hela LAC brev

Ladda ned (218 Kb)

STÖD OSS