RÄDDA BISTÅNDET – SKRIV UNDER VÅRT UPPROP - Afrikagrupperna

Nyhet 2022-06-08

RÄDDA BISTÅNDET – SKRIV UNDER VÅRT UPPROP

Visste du att det finns partier i Sveriges riksdag som går till val på att skära ner på biståndet till människor som kämpar mot fattigdom och förtryck – och att regeringen har beslutat att kapa biståndet med en femtedel? Därför startar nu ett 50-tal organisationer inom CONCORD Sverige, ett upprop för att rädda biståndet.

Nedskärningar på det internationella biståndet skulle få katastrofala följder och kan innebära skillnaden mellan liv och död, utbildning och fattigdom, frihet och våld för miljontals människor. Vi vill visa politikerna att det finns en stark opinion för ett Sverige som visar solidaritet med de som lever i mest utsatthet. Nedskärningar i det svenska biståndet kan exempelvis leda till att 760 000 människor blir utan mat för dagen, att två miljoner barn inte kan gå till skolan och att två miljoner människor går miste om rent vatten.

Inför valet vill vi ha ett löfte från våra politiker att Sverige ska fortsätta bidra med minst 1 procent av BNI i bistånd till människor som lever i fattigdom och förtryck.

På uppropets webbplats kan du stå upp för världens mest utsatta och för ett Sverige som visar solidaritet och tar ansvar för de som kämpar mot fattigdom och förtryck. Var med och visa att vi är många som vill rädda biståndet – skriv under uppropet!

Uppropet Rädda biståndet pågår från den 8 juni till valdagen den 11 september 2022. Privatpersoner bjuds in att skriva under, men även organisationer och företag kan ställa sig bakom uppropet.

UNDERSKRIFTERNA ÖVERLÄMNAS TILL RIKSDAGSLEDAMÖTERNA EFTER VALET

Efter valet kommer underskrifterna att lämnas över till de 349 riksdagsledamöterna som valts in i Sveriges riksdag.

Alla underskrifter överlämnas med för- och efternamn. Uppgifterna lämnas till CONCORD Sverige, som samordnare av uppropet. Vi behandlar uppgifterna i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter inom uppropet i integritetspolicyn.

STÖD OSS