Rätten till en värdig bostad – Panelsamtal i samband med Per Anger 2021 - Afrikagrupperna

Nyhet 2021-04-20

Rätten till en värdig bostad – Panelsamtal i samband med Per Anger 2021

Per Anger priset 2021 delas ut till Sibusiso Innocent Zikode, ledare för rörelsen Abahlali baseMjondolo, för den kamp han drivit i över 15 år för rätten till mark och bostad för schack dwellers i Sydafrika. 

Alla människor har rätt till en värdig bostad. Det är en global mänsklig rättighet och en kamp som pågår världen över. Människor tvångsförflyttas från sina hem, tvingas idag ut från städerna och in i djupare fattigdom. I mitten av detta brinnande problem hittar vi årets prisvinnare. Afrikagrupperna är stolta över att ha nominerat Sibusiso till priset och välkomnar er därför till ett side-event för att uppmärksamma arbetet för alla människors rätt till en värdig bostad!

I samtalet deltar:
Sibusiso Zikode – Ledare Abahlali baseMjondolo, vinnare Per Anger priset
Nomsa Sizani  – Generalsekreterare, Abahlali baseMjondolo
Fredrik Gertten – Journalist och filmskapare av filmen PUSH
Markus Knutagård – Docent vid Lunds Universitet

Anna Nordstrand från Afrikagrupperna modererar samtalet.

Välkomna!
#perangerpriset @forumförlevandehistoria

Panelsamtal – Rätten till en värdig bostad

STÖD OSS