Voices in colour 2010 - Afrikagrupperna

Nyhet 2010-07-27

Voices in colour 2010

Voices in colour, är en årlig utställning i Bulawayo. Under en månad  har de haft utställningen ”Blue pencil” på Art Gallery i Bulawayo. Det här är andra året i rad som de har en utställning som handlar om hur sociala, ekonomiska och miljö aspekter påverkar livet i Zimbabwe och världen.  Det här året hade konstnären Mthabisi Phili en soloutställning, ”Blue Pencil” med cirka 25 alster, gjorda med blandat material så som akvarell, olja och aluminium.

Förutom utställningen har det varit workshops.  En workshop handlade om utveckling av samhällen för ungdomar. Positiva förändringar och attityder, bli involverade i arbetet med den nya grundlagen och  AIDS och HIV var ämnen som diskuterades och arbetades igenom under en hel dag. 70 studenter och 8 lärare deltog i workshopen.

Ett av Philis konstverk är en installation som visar hur sophämtningen fungerar i staden. Den fungerar inte bra och installationen består av en hög med sopor. I utställningen finns det även tavlor som tar upp arbetet med det pågående grundlagsarbetet, Murambatsvina (en uppstädning av kåkstäder i Harare). En tavla heter ”Looking East but seriously” vilket är en satirisk målning om hur Zimbabwe tittar åt öst men använder västerländsk (amerikanska dollar) valuta.

Mthabisi Phili “Looking east…but seriously”
STÖD OSS