Leon Schusters Tshabalalas survival guide to South Africa 2010 - Afrikagrupperna

Nyhet 2010-06-01

Leon Schusters Tshabalalas survival guide to South Africa 2010

Efter ett år i Sydafrika plus några besök dessförinnan kanske det är lite sent med en survival guide till Sydafrika 2010. Men bättre sent än aldrig tänkte jag och löste biobiljetten på hela 30 rand till Leon Schusters film. Han är en känd komiker och guidar i filmen ett gäng blandade turister genom det sydafrikanska samhället från trafikpoliser till hotellrum genom situationskomik och dolda kameror.

– Hur funkar det med elen i Sydafrika, behöver man ta med sig någon adapter?
– Nej nej! Här i Sydafrika har vi Eskom, så du behöver inte ta med dig något, bara egen elektricitet!

Gillar man upplägget blir det ofta hysteriskt roligt. Du kan genom filmen testa dina kunskaper om Sydafrika, vissa av skämten kräver att du känner till sången De La Rey som glorifierar en afrikanergeneral, hur minibusstaxisystemet fungerar och att Lions är ett rugbylag som deltar i Currie Cup

– Finns det vilda lejon i Johannesburgs centrum?
– Bara om de vunnit Curriecupen!

/Viktoria Olausson

LEON SCHUSTER – SCHUKS TSHABALALAS SURVIVAL GUIDE TO SOUTH AFRICA 2010 

STÖD OSS