Afrikagrupperna förändrar liv i södra Afrika. Stöd vårt arbete!

Biologiska mångfaldens dag

Sverige och världen bör skyndsamt värna om den biologiska mångfalden som minskar i oroväckande takt och är, precis som klimatkrisen, en av vår tids största utmaningar.

Våra naturresurser ska inte bara behandlas som en vara, vår överlevnad ligger i bevarade av den biologiska mångfalden. Detta kan inte göras utan att stödja småskaliga bönder och producenter, särskilt kvinnor, deras rätt att äga mark och producera egen mat på ett hållbart sätt som orsakar färre miljöskador.

STOPPA AP-FONDERNAS SKADLIGA INVESTERINGAR

Vet du att dina pensionspengar bidrar till att skada människor och miljö? Trots kampanjer och påtryckningar investerar AP-fonderna fortfarande i verksamheter som kränker mänskliga rättigheter och förstör miljön. Våra gemensamma pensionspengar bidrar till tvångsförflyttningar i Moçambique, folkrättsbrott i Västsahara och eldar på klimatförändringarna. AP-fonderna investerar miljardbelopp i företag och finansiärer som är involverade i enorma fossilgasprojekt i Cabo Delgado i norra Moçambique. Vi kräver att AP-fonderna ska sluta investera i verksamheter som är skadliga för människor och miljö.

Vi har kämpat för rättigheter i södra Afrika sedan 1974

Afrikagrupperna är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden solidaritetsorganisation med en vision om en rättvis värld.

Aktiviteter för dig som vill engagera dig!

Utvecklingen går åt fel håll, men det går att förändra. Vi vill såklart att du ska vara med! Vi har skapat Toolkits som innehåller förslag på aktiviteter som ger dig möjlighet att delta efter din förmåga och dina intressen. Din instats gör vårt solidaritetsarbete starkare, och varje handling gör skillnad.

Ta del av vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev får du aktuell information från vårt arbete i Sverige och södra Afrika. Du tar del av aktuella nyheter, kampanjer och inbjudningar till evenemang runtom i Sverige.

Stöd vårt arbete!

Våra månadsgivare – Afrikapartners, är otroligt viktiga. Regelbundet stöd gör det möjligt för oss att arbeta långsiktigt och göra verklig skillnad för människor i södra Afrika. Andra sätt att stödja vår arbete är att swisha ett bidrag eller köpa en gåva.

Vår organisation är en medlemsorganisation!

Afrikagrupperna och de frågor som vi driver har en djup förankring i Sverige. Vi är en medlemsbaserad organisation med ca 2500 medlemmar. Majoriteten av de aktiva medlemmarna är engagerade i en lokalgrupp men det finns även enskilda engagerade.

STÖD OSS