Aktiviteter att prova hemma - Afrikagrupperna

Aktiviteter att prova hemma

Fröaktion – plantera ett frö i solidaritet!

Vi uppmanar dig som tycker frörättigheter och biologisk mångfald är viktigt att delta i en Fröaktion! Det är både enkelt och roligt: Vi placerar kärl med planterade fröer och infoblad om Afrikagrupperna i våra närområden för att uppmärksamma den livsviktiga frågan om rätten till fröer. Alla kan vara med!

Bor du på glesbygden kanske du kan placera kärl eller krukor med solidariska fröer utanför närmaste butik? Bor du i flerfamiljshus – kanske ställa krukan i trappuppgången eller tvättstugan? Är vädret fint, ställ dina planterade fröer på en parkbänk!

Glöm inte att lägga ut infoblad om Afrikagrupperna. Du kan enkelt skriva ut själv, du hittar det HÄR eller mejla till medlem@afrikagrupperna.se så kommer ett gäng på posten! Vi skickar gärna med odlingspinnar som du kan placera i kärlen. Fota din aktion, posta på sociala medier och tagga @afrikagrupperna eller mejla in din bild. Tillsammans skapar vi uppmärksamhet för frörättigheter!

Foto: Ulla Rudander På bilden: Ulla har gjort en Fröaktion i sin trappuppgång i Malmö! Plantorna försvann i en rysande fart.

Infoblad (för utskrift)

Plantera och ge bort ett frö i solidaritet.

Ladda ned (531 Kb)

STÖD OSS