Starta en egen insamling! - Afrikagrupperna

Starta en egen insamling

Att skänka en gåva är ett konkret sätt att engagera sig och bidrar till vår gemensamma kamp att bekämpa orättvisa. Afrikagrupperna har ett 90-konto och granskas av Svensk Insamlingskontroll. Därför kan du känna dig trygg i vetskapen att pengarna hamnar i rätt händer. Att människor väljer att stötta Afrikagrupperna visar på civilsamhällets förtroende för vårt arbete. Och ett starkt, engagerat civilsamhälle är ju vad Afrikagrupperna tror är vägen mot en rättvis värld.

Starta en Facebook insamling till Afrikagrupperna:

Facebook är ett smidigt verktyg för att nå ut till ditt nätverk och samla in pengar. Att starta en insamling via Facebook är enkelt, så här gör du:

1. Logga in på din Facebook
2. På din profilsida klickar du på de tre prickarna i rutan där du skapar inlägg:
3. Du får upp flera klickbara ikoner. Välj den som heter ”stödja ideell organisation”
4. Skriv in “Afrikagrupperna” i sökfältet och välj
5. Skriv en kort text om varför just du skapat insamlingen och vad pengarna kommer att gå till. OBS! Vi öronmärker helst inte insamlade medel. Men om du vill rikta din insamling mot en specifik partnerorganisation eller tematiskt område, informera insamling@afrikagrupperna.se så de bokför pengarna rätt när de kommer in!

Foto: Mitra Mäki

Starta en insamling via Betternow!

Afrikagrupperna har ett samarbete med Betternow där du kan starta en egen unik insamling. Summan av din insamling kommer automatiskt att hamna hos Afrikagrupperna och går till vårt allmänna arbete. Via Betternow går det även att betala med Swish. Att starta en insamling via Betternow är enkelt, så här gör du:

1. Gå in HÄR
2. Klicka på ”Starta en insamling”
3. I nästa steg kan du välja vilken typ av insamling du vill starta, till exempel en födelsedagsinsamling eller en minnesinsamling
4. Sedan fyller du i din information, beskrivning av insamlingen, målsumma för insamlingen, slutdatum etc.
5. Publicera din insamling och dela i dina sociala kanaler!

STÖD OSS