Zimbabwe International Trade Fair

Under den här veckan pågår Zimbabwe International Trade Fair (ZITF) i Bulawayo.

813 företag och organisationer deltar i mässan som arrangeras för den 51 gången. 12 olika länder finns representerade.  Irans president, Mahmoud Ahmadinejad kommer under fredagen hålla det officella öppningstalet, president Mugabe och andra regeringsledamöter kommer att också att medverka i öppningscermoin. Temat för den 5-dagar långa mässan är: Unlocking Our Invesment Potential.

En av ZANs medlemmearTvå av Afrikagruppernas partnerorganisation Zimbabwe AIDS Netwok  (ZAN) och Jaros Jiri Publikdeltar på mässan. ZAN har en stor monter där 18 olika medlemsorganisationer deltar.  De informera om hiv och aids och delar ut kondomer. Jaros Jiri berättar om sin verksamhet och har  försäljning av hantverk. På vissa tider framträder band av Jaros Jiri medlemmar.

Exempel på andra utsällare är polisen och armén. De har fått många besökare till sina montrar. Underhållningen har bland annat bestått av coverband av poliser och  fängelsevakter. Det går även att göra ett hiv-test och få veta sin hiv status tillsammans med information.

Recent Posts