Mormor Esnath och barnbarnen

Mormor Esnath Ndoyera med fyra av sina fem barnbarn, f.v.Richard, Lighton, Tracey och Advance.

Långt ute på landsbygden i vad som känns som mitt ute i ingenstans bor mormor Esnath Ndoyera, 62 år, med sina fem barnbarn. Båda barnens föräldrar är döda sedan några år tillbaka, så mormor Esnath är den enda som barnen har kvar. Barnen flyttade in hos mormodern tillsammans med sin mamma, när hon blev sjuk i AIDS och inte längre kunde klara sig själv.

Familjen har fått stort stöd utav en av Afrikagruppernas partnerorganisationer, Sesithule Vamanini Caring Association (SEVACA), som arbetar i området där familjen bor. När barnens mamma var sjuk fick hon hjälp utav SEVACAs volontärer som vårdar patienter i deras egna hem. Även efter mammans död har SEVACA fortsatt att stötta familjen. SEVACA har bland annat gett familjen matdistributioner vilket har hjälpt dem enormt eftersom området de bor i är ett utav de torraste i Zimbabwe, varpå tillgången till mat är väldigt dålig. SEVACA har även stöttat mormodern med rådgivning och stödsamtal för att klara sig igenom den svåra situationen. SEVACA har även låtit bygga ett nytt hus till familjen som tidigare fick trängas i en väldigt liten hydda.

Mormor Esnath är enormt tacksam för all den hjälp SEVACA har gett dem och för den de fortsätter att ge, hon säger att;
– Om det inte vore för SEVACA så skulle yngste sonen Advance, som bara var 6 månader när hans mamma dog, aldrig ha överlevt.

Recommended Posts