Morgonpromenad i Harare

Cycle trackP1000411Det är tidig måndagsmorgon i Zimbabwes huvudstad och solen skvallrar redan om en förestående het dag. Vi är i slutet av regnperioden och gatorna besmyckas av grönska. Människor är på väg till jobbet bland de som redan jobbar, gatuförsäljare och gatusopare. Det är något av en landsortsstämning som råder då etablerad ögonkontakt nästan alltid leder till hälsningsfraser.

Dr NeroFör den som har tid att studera träd och lyktstolpar ges samtidigt tillfälle att planera sina fritidsaktiviteter. Mest annonserat var åminnelsekonserten för musikern Naison Chimbetu, eller Dr Nero, som dog 2005. Naison tillhörde genren dendera och var bror med frihetskämpen och musikern Simon Chimbetu. Tillsammans skapade de  bandet The Marxist Brothers , vars namn ger en fingervisning om bandets politiska orientation.

 

 

 

 

profet makandwaFör den som är mer religiöst lagd ges tillfälle att gå och lyssna till profeten Makandwa som kommer figurera i stadens fotbollsstadium. Besökaren ombeds ta med sig sina problem, som fattigdom eller sjukdom, som på plats kommer avhandlas av profeten.

Recommended Posts