Grundlagsarbetet pågår

På en del platser finns det reklamskyltar som uppmannar till att delta i processen

Just nu pågår arbetet med  involvera befolkning med att ta fram den nya grundlagen. Det är något som den nuvarande samlingsregingen har kommit överrens om att göra när de började sitt samarbete, för 16 månader sedan. Arbetet med grundlagen är nio månader försenat.

Möten kommer att hållas i alla de 1926 wards som Zimbabwe är indelade i. 700 statsanställda och speciellt utvalda ska göra jobbet med att träffa invånarna, det beräknas ta tre månader att täcka landet. Alla invånare  uppmanas att delta: unga, gamla, krigsveteraner och de som finns utomlands. Speciella möten hålls för handikappade. I Harare och Bulawayo har det kommit information om att de planerade mötena har blivit uppskjutna på grund av det pågende fotbolls-VM i Sydafrika.

–          Jag tänker delta i arbetet, säger en man som arbetar som lärare, men hittills har jag inte fått någon information om vart och när mötet ska hållas i mitt område. Jag vill vara med och uttrycka mina åsikter om vår nya grundlag, jag tror inte att det kommer att tas tillvara på men då har jag åtminstone försökt.

Förhoppningen är att arbetet  ska leda till rättvisa och demokratiska val nästa år.

Källa: Zim Daily

Recent Posts