Drums of Peace

Några ur trumgruppen "Drums of Peace" som består av närmare 40 professionella trumslagare och nästan lika många amatörer.

Några ur trumgruppen "Drums of Peace" som består av närmare 40 professionella trumslagare och nästan lika många amatörer.

”Drums of Peace” är en trumgrupp som har valt att använda forntida ljud och makt över den afrikanska trumman för att skapa en kraft som frigör känslor för att skapa enhet, kärlek och lycka. Vid varje fullmåne samlas gruppen för att tillsammans inför publik spela under bar stjärnhimmel. I helgen träffades de i Matops national park som är känd för sina imponerande stensamlingar.

 

Publiken som kommer för att lyssna och titta får även vara med och spela för att delta i samhörigheten, antingen genom en lånad trummar eller genom att slå på något annat som man har med sig, till exempel en kastrull. Det var en fantastisk stämning när alla som var där interaktiv deltog med månen som enda ljuskälla.

– Det är det bästa med hela konceptet, att alla är med och man känner trummans kraft,  säger en av de som är med och trummar i gruppen.

Under konserten framträdde även elddansare, och mot slutet av kvällen vågade sig även några ur publiken upp för att dansa till trummornas rytm.

Mer information om ”Drums of Peace” finns här.

Alla i publiken som ville fick låna en trumma.

Publiken deltog friskt i trummandet.

Recent Posts