Antony på väg till Sverige

Just nu sitter Antony Sungisayi på ett flygplan för sin första resa till Europa och Sverige. Antony arbetar på en av Afrikagruppernas partnerorganisationer, Africa Book Development Organisation (ABDO). ABDO arbetar med att stödja bibliotek på landsbygden med att ge dem bokleveranser och utbilda personal, de hjälper även till med att starta upp studiecirkel grupper.

Antony dansar med tre barn som får support av en av studiecirkel grupperna som ABDO stödjer.

Huvudsyftet med Antonys resa är att besöka Afrikagrupperna, vara med på Bokmässan och träffa lokalgrupper. På lördag under Bokmässan håller Antony föredraget “Böcker förändrar liv i Zimbabwe” på det internationella torget.

–      Jag har packat med mig informationsmaterial om ABDO som jag vill dela ut till människor jag träffar Bokmässan, berättar Antony och fortsätter: jag ser fram emot att vara med och få prata om ABDO och Afrikagruppernas projekt i Zimbabwe.

Efter bokmässan kommer Antony att åka runt i Sverige och träffa lokalgrupper.
–      När jag träffar lokalgrupperna kommer jag att berätta om höjdpunkterna från vårt arbete men också utbyta erfarnheter från varandra, förklarar Antony.

Antony kommer även att delta i ett seminarium på det Internationella Biblioteket i Stockholm och i ett annat seminarium i Malmö tillsammans med bland annat före detta zimbawiske ambassadören. Mer om Antonys program finns här.

Recommended Posts