Zuma ber om mer tid

På ett politiskt möte för att tacka väljarna i KwaZulu Natal i lördags bad president Jacob Zuma om mer tid för att förbättra förhållandena i de fattiga områdena. Han medgav att regeringen inte presterat tillräckligt de senaste 15 åren. Det borde han också ta ansvar för med tanke på att han varit i ledande ställning inom ANC sedan 1997. Ibland låter det som om vi har en ny regering i Sydafrika, men det är fortfarande ANCadministrationen som suttit i femton år. Hur som helst dök bara 3000 personer upp på Zumas rally trots att han dröjde med att anlända i hopp om att fler skulle komma.
Vitt skilda sektorer har gått ut i strejk på sista tiden, men praktiskt taget alla som inte har arbete är inte anslutna till något fackförbund som kan representera deras intressen. Det är bra att de protesterar mot förhållandena, men oroande när det leder till våldsamma situationer.
Nu måste jag stänga av datorn och störta till Kapstaden för att delta i demonstrationer arrangerade av Sikhula Sonke, ett farmarbetarfack som Afrikagrupperna stödjer.

Recommended Posts