Workshops för att skapa förändring

Gustav Agnemar praktiserade i fyra månader på Afrikagruppernas partnerorganisation Aids Response (som nu heter Wellness Foundation). Här kan du läsa ett av hans blogginlägg om en workshop om förändringsarbete med hemsjukvårdare:

Ett återkommande tema i våra inlägg är de bristande arbetsvillkoren för Community Care Workers och Home Based Care Workers. Organisationen Aids Response, vilken jag och Kattis jobbar på, har identifierat dessa brister och skapat utbildningen Change Makers, inom programmet LLL, Linking, Learning and Lobbying programme. I helgen var vi med på vår andra utbildningshelg med dessa Change Makers. Detta var min andra gång med denna grupp av otroliga människor och Kattis första.

Tanken med Change Makers är att utbilda en grupp Care Workers i rättigheter, skriva gemensamma mål och krav, utbyta erfarenheter för att sedan sprida det vidare i deras hemområden, till andra inom samma yrkesgrupp.  På detta sätt hoppas de skapa medlemmar som tillsammans kan kämpa för bättre arbetsvillkor. Dessa medlemmar kommer i en nära framtid vara en del av fler utbildningar och vara ett starkt verktyg att påverka politiker och statsanställda.

Första helgen fokuserade på vilka sätt det går att mobilisera och organisera, – och varför. Till exempel var Khanya College på besök, en organisation från Johannesburg (Sydafrikas största stad) som är specialiserade på aktivist-utbildning. De driver just nu en kampanj tillsammans med Care Workers i Johannesburg som när läge ges kommer gå ut i strejk.

Vi såg även filmen Salud!, vilken skildrar det kubanska vårdsystemet, som är statligt jämfört med privatiserad vård runt om i världen. Detta gav perspektiv och visioner om hur sjukvården faktiskt kan fungera på ett hälsosamt och kostnadseffektivt sätt för alla medborgare i ett land.

Andra helgen som vi nyligen var på, fokuserade på hur det praktiska arbetet att organisera och rekrytera medlemmar faktiskt ska gå till samt diskussioner om problem som människorna har stött på under vägen sedan första workshopen.

Det var en väldigt positiv stämning i gruppen med heta diskussioner emellanåt. Några av de livligare diskussionerna handlade om föräldraledighet samt män som vårdgivare. Ska målen och kraven vara realistiska och på så sett spegla denna kvinnodominerande yrkesgrupp eller ska de visa på en vision där det inte pratas om mammaledighet utan föräldraledighet? Ska de vara anpassade så att män känner sig attraherade av att söka sig till vårdyrket i större utsträckning än hur det ser ut i nuläget?

Det visar sig såklart att dessa diskussioner är extremt svåra. Fördomar om vad män respektive kvinnor är eller inte är haglar ned i hela rummet. Även om jag personligen blir matt av allt detta så är åtminstone diskussionen igång, och förhoppningsvis leder det till något positivt. Den som lever får se..

/Gustav Agnemar

Vill du veta mer om Afriakgruppernas hivarbete? Under november driver vi en kampanj för att sätta fokus på frågorna inför Världsaidsdagen den 1 december. Läs mer om vad som händer och hur du kan engagera dig på kampanjsidan.

Recommended Posts