Vinbloggare uppmärksammar rättvisekampanjen

Massor av vinbloggar skriver om ädla drycker varje dag. Några av dem, som webbtidningen Livets Goda har även uppmärksammat Rättvis Vinhandelkampanjen och Sikhula Sonkes besök i Stockholm.
På vinbloggen invinitum skriver Eva Björklund Sattler :  ”Rättvisa levnadsförhållande och rättvisa arbetsförhållanden till alla är en självklarhet för de allra flesta utav oss, men lite längre bort från vår trygga vardag ser det helt annorlunda ut. Där behandlas individer olika, oftast utan respekt och där det ibland går så långt att människorna far illa. Det är dags att ta ställning, för i grund och botten är vi ju alla ganska lika, vi är ju trots allt bara människor. Glöm inte bort det.” Fairtrade, Afrikagrupperna och Latinamerikagrupperna nämns.

Magnus Reuterdahl skriver på bloggen Aqua vitae – livets vatten om vad ett vin får kosta: ”I och med att vi har ett monopol på handel av alkoholhaltiga drycker i Sverige känns det som att staten har det största ansvaret som inköpare och säljare, detta delas dock av oss alla som konsumenter, importörer, restauranger, bloggare och/eller journalister. Tyvärr genomsyras svensk vinjournalistik i viss mån av APK(Alkohol per krona) och jakten på prisvärdhet – dvs så billigt vin som möjligt istället för att se till kvalitet, i alla led, och smak.”

Missa inte de öppna evenemangen i Stockholm med Wendy Pekeur och Dawid Afrika: http://www.afrikagrupperna.se/pa-gang-just-nu

Recommended Posts