Värre och värre i Zimbabwe

Ja, det blir bara värre och värre i Zimbabwe. Strax innan jag gick på semester rapporterade media här i Sydafrika att det hade varit ett misslyckat kuppförsök. Några yngre soldater hade försökt bomba Mugabes bostad.
I dag rapporterar tidningarna att livsmedel börjar ta slut i affärerna. Igår handlade nyheterna om att kupongsystemet för bensin ska tas bort från augusti vilket skulle betyda att bensinmackarna kommer att tvingas sälja bensin till ett sådant pris att de inte kommer att kunna täcka sina kostnader. Inflationen ligger officiellt på cirka 5000 procent, den inofficiella siffran är 9000. Och antalet personer som korsar gränsen till Sydafrika ökar. I dag rapporteras att över 6000 människor korsar gränsen legalt varje dag och ytterligare tusen kommer hit illegalt. 7000. Bara till Sydafrika. Varje dag.
Samtidigt öppnar Mugabe parlamentet och det sägs att man denna vecka ska diskutera möjligheten att göra utländska företag zimbabwiska och införa en lag som gör det möjligt att utse Mugabes efterträdare utan val.
Var ska detta sluta?

Recent Posts