Styrka

Kommer du ihåg familjerna som lever strax intill soptippen här i East London. Du kan läsa om dem lite kort i mitt brev från den 3 april här ovan. Nu har jag fått veta att familjerna har blivit erbjudna enkla hus i ett annat område, utanför stan, av kommunen.
Men – familjerna säger tack, men nej tack. De vill inte flytta till ett område utanför stan. De vill att kommunen ska bygga hus till dem här. ”Varför ska vi flytta härifrån till ett ställe långt ifrån möjlighet till jobb i stan. Ge oss hus här istället, som ni har lovat. Soptippen ger oss i alla fall möjlighet att skaffa lite mat och byggnadsmaterial som vi kan sälja” säger de och hänvisar till ett löfte från förra året om att hus skulle byggas till dem där de nu har sina skjul.
Jag tycker det är starkt att säga nej till riktiga hus när man bor i skjul som knappt skyddar mot väder och vind. Det är lätt att tänka att man får väl ta vad man får. Men visst har de rätt – varför ska de flytta till ett ställe som ger ännu sämre möjligheter till försörjnng? Vem skulle vilja göra det?
Man har rätt att ställa krav på kommun och regering även om man bor intill en soptipp och lever av det andra inte längre vill ha.

Recent Posts