Stoppa spridningen av hiv genom att boka plats på årets godaste julbord?!

Javisst! För att bromsmediciner och behandling ska vara effektiv är det viktigt att äta näringsriktig mat på regelbundna tider. Nu är det dags för Afrikagruppernas årliga hivkampanj! Den pågår fram till jul. Det pratas för lite om hiv i Sverige och vi vet för lite om hiv. Det vill Afrikagrupperna ändra på eftersom hiv berör oss alla.

Vill du vara med och stödja arbetet för att stoppa hivspridningen och utrota aids? Köp en plats vid årets godaste julbord! Företag och enskilda personer kan köpa en plats vid vårt fiktiva julbord. På menyn finns basvaror som en person som lever med hiv behöver under en månad. När man köpt en plats får man sin logga eller namn synligt på detta julbord, man kan också välja att vara en okänd välgörare. Hjälp gärna till att sprida detta till folk och företag i er närhet!Julbordskampanj

16 days of activism against gender based violence är en årlig internationell kampanj som pågår mellan 25 november och 10 december. Syftet är att lyfta problemet med våld mot kvinnor. Afrikagrupperna drabbades tidigare i år då vår styrelseledamot Minnie Nováky brutalt och plötsligt togs ifrån oss. Därför känns det extra viktigt att delta i år. Vi kommer att fokusera på att könsbaserat våld är ett universellt problem. Vi kommer även tydliggöra hur våldet är kopplat till hivspridning. Våld mot kvinnor ökar deras sårbarhet för hiv. Påtvingat sex kan bidra till överföring av hiv på grund av vaginala skador och rivsår till följd av användningen av våld. Våld i nära relationer är även nära sammankopplat med ett ökat risktagande bland både de kvinnor som utsätts, liksom bland förövarna. Under dessa dagar kommer vi att publicera ett inlägg om dagen här på bloggen med gästbloggare både från Sverige och södra Afrika.

Läs mer om alla delar av hivkampanjen och våra partnerorganisationers arbete på www.afrikarupperna.se/hiv

Tack för att du är med och förändrar liv – tillsammans kan vi stoppa spridningen av hiv!

/Anna Gren, temahandläggare Afrikagrupperna

Recommended Posts