Pressmeddelande från Sikhula Sonke

Pressmeddelande från Sikhula Sonke den 11 februari 2010: ”En 14-årig pojke attackerad av tre farmägare, slagen, bunden, kastad in i en van och slagen igen.

Sikhula Sonke, CASAAWU, Mayubuwe fördömer skarpt den brutala attacken mot en 14-årig pojke tisdagen den 9 februari 2010 av tre farmare på La Colline gård i Robertson. Familjemedlemmar till pojken kontaktade oss i morse för att be om hjälp. Enligt pojkens mormor, Miss Fransiena Hermanus låg hon fortfarande i sängen när hon hörde en knackning på dörren. När hon öppnade dörren, störtade Mr Swieger, ägaren till gården, hans son och två arbetsledare in i huset. De letade efter pojken och hävdade att han var inblandad i ett inbrott på gården. De började sedan att svära och sa pojken inte hade rätt att vistas där. Med miss Hermanus egna ord:
– De började flytta mina möbler och jag bad dem att inte röra mina saker. Ägarens son sparkade mig på foten och knuffade bort mig

När de hittade pojken, drog de ut honom ur huset, band honom och misshandlade honom. De kastade sedan in honom i en van och förde bort honom där han blev slagen vidare tills han blödde. Miss Hermanus bekräftar att pojken togs av polisen, men de kunde inte hitta några bevis mot honom och han släpptes.

För tre år sedan sköt en farmare en liten pojke och sade att han trodde det var en hund. Många lantarbetare har blivit attackerade av agressiva hundar och fått bestående ärr. En liten flicka mördades för 2 år sedan. Angrepp på lantarbetare från gårdens ägare är ett känt faktum.
Det måste sluta nu! Om detta inte upphör kommer vi att ta lagen i egna händer tills rättvisa skipas. ”

Sikhula Sonke arrangerade en de demonstration vid Swiegers gård och polisstationen i fredags. En skrivelse överlämnades till både gårdsägaren och polisen.

” Bönderna måste åtalas för brott mot våra folks rättigheter. Ett exempel måste sättas och det NU! Allt vi har att förlora är våra bojor.”

Recommended Posts