Påskmat i Kap

Fisk och bulle

Pickled fish and hot cross buns - curryfisk och kardemummabullar med russin. Undrar hur sill och kanelbullar skulle funka ihop?

Under påsken har jag passat på att frossa i den lokala påskmaten här i Kapstaden. Stekt snoek eller kummel läggs in med mycket lök i en currylag ett par dar och äts kall med bullar. Oerhört gott. Priset på sagda fiskar, särskilt snoek (översätts med gädda på google translate… nja.) skjuter i höjden här när påsken närmar sig. Ids man inte laga själv finns den klar på snabbköpet.

Traditionen med kryddade bullar med kors på kommer från England. Att äta dem med curryfisk tror matgurun Cass Abrahams är en tradition som uppstod i District Six i Kapstaden. Där bodde folk från olika kulturer och religioner granne med varandra. Följaktligen jämnades området med marken under apartheidtiden och invånarna flyttade till olika områden i enlighet med sin hudfärg.

Recommended Posts