Nu börjar det! På med understället!

Roligare på sommaren?

Försover mig och missar morron-TV där extasen borde vara total med tanke på att de pratat om VM varenda dag sen jag minns inte när. En god vän noterar trött att för fyra år sen när Sydafrika fick VM började detta med att allt refererar till turneringen.
– Jag trodde att jag skulle ha panik vid det här laget, men man vänjer sig väl…

Sticker ut näsan. Det är gråmulet och kallt, det har regnat i några dagar här i East London eller snarare vräkt ner. I fjärran hörs några vuvuzelas, den infernaliska trumpet som orsakat stor debatt kring VM.

Jag hade funderingar på att gå och se matchen i på stadion i townshipet Mdantsane men tänker raskt om. Det blir bara för kallt. Det får bli shoppingcentret istället där de ska ha storbildsTV och bar. Någon fanpark har East London inte lyckats organisera trots en VMbudget på 60 miljoner rand. Så igår satt jag med te och varma sockor och såg VM-konserten på TV. Till sist lyckades jag samla ihop mig och fixa biljetter till ett par matcher – ska plocka fram underställ, vantar och mössa inför detta. Till och med en fotbollsjacka har jag, fast jag valde Kamerun istället för Sydafrika. Allt behöver inte handla om Sydafrika precis jämt! Men jackan är för tunn för VM.

VM ska liksom vara på sommaren, eller hur?

Recommended Posts