Mellandagar i East London

julen-2007-4-001.jpgJa, det blev mellandagar även här efter julfirandet.
Julafton firas inte här, men vi åt vår julmat då ändå. Är man svensk så är man. Tidernas godaste skinka, Janssons frestelse, sill, köttbullar, prinskorv (som här kallas cocktail viennas) och rabarberpaj till efterrätt. Mmmm, kändes nästan som att vara hemma i Sverige. Fast här var det varmt och regnigt (hörde att det regnade i vissa delar av Sverige också).
Juldagen firade vi så som den firas här. Julklappar under granen direkt på morgonen, slappa hela dagen och sedan braai (alltså grillning) på kvällen. Jag som drabbades av värsta sommarförkylningen låg i soffan hela dagen och febersvettades framför filmerna Santa Claus 1, Santa Claus 2 och Santa Claus 3, som sändes på TV.
På annandagen återkom det fina vädret, fast det blåste enormt. Gick en sväng på stranden, trodde alla andra skulle göra det också, men det var ganska tomt. Mer folk var det i går när det riktiga badvädret kom, säkert trettio grader, lagom vind och klarblå himmel. Jag tog några korta filmsnuttar med kameran och la ut på YouTube. Hade tänkt lägga in dem här, men tekniken fungerar inte riktigt än. Så länge kan du klicka HÄR så kan du se hur det var på stranden både på annandagen och i går.

Recommended Posts