Jul redan nu?

Det är lite segt i dag. Måste skriva ett julbrev till vår insamlingsavdelning. Känns konstigt. Det är varmt och skönt ute, inget julstämningsväder direkt. Och det är ju bara i början av oktober. Fast jag såg julprydnader i affären i går. Girlanger i guld, silver, rött och grönt. Yngsta dottern slängde en runt halsen och tyckte den skulle klä henne alldeles ypperligt på den finaste fest.
Att tänka jul nu känns som att göra ett alldeles för långt och snabbt hopp i tiden. Vill inte skynda på. Har ju inte så många månader kvar här i Sydafrika. Knappt tio. Sedan väntar vardagen i Sverige istället.
Är det nåt ni saknar här på bloggen som ni vill att jag ska skriva om innan det bär hem igen? Kommentera gärna i så fall.
Nåväl. Ute i verkliga livet här i Sydafrika har fyra människor dött av en mystisk virusjukdom som har kommit till Sydafrika med två gäster från Zambia. På ett av sjukhusen i Gauteng söker man nu febrilt efter svaret på vilken sjukdom det kan vara.
Och så har några studenter vid North West University startat en rasistgrupp på Facebook. Helt sjukt! Universitetet har i alla fall reagerat och dels bett Facebook stänga gruppen, dels tillsatt en utredning som ska titta närmare på vilka disciplinära åtgärder man kan använda mot studenterna.
Ja, så är livet i Sydafrika i dag.

Recommended Posts