Ingen TV?

Nu har jag äntligen rett ut min TV-situation. Efter att ha köpt fel kabel, fått hjälp med hyresvärden att koppla in burken i väggen och sen insett att det inte hjälper om jag inte köper en dekoder och abonnerar på en mängd kanaler har jag köpt en hederlig gammal bordsantenn. Den står nu bredvid TV:n och ser retro ut medan den skickar in såpoperorna i mitt vardagsrum. Såpor ja. Jag har tittat en del på TV nu när jag varit förkyld och det är mest såpor och nyheter på diverse språk.
Men kanske kommer rutan att svartna på SABC-kanalerna för första gången sen 1976. Det statliga TV-bolaget är skyldigt enorma summor pengar till olika produktionsbolag, har förlorat 839 miljoner rand och hela styrelsen utom en ledamot har avgått. Nu hotar de fackförbund som organiserar 70 procent av alla SABC-anställda med en strejk eftersom deras utlovade löneökningar skurits ned. Går det igenom har de troligen inte tillräckligt med folk för att sända.
President Zuma har sagt i ett tal häromveckan att han är oroad över SABC. Situationen är nu även en fråga för parlamentet.
Källor: SAPA, Die Burger

Recommended Posts