Freedom Day

copy-of-gonubie-farm-market-107.jpgFick frågan om varför det var Public Holiday i går. Jo, det var det för att det var Freedom Day i söndags och då får man ledigt även dagen efter. Freedom Day är Sydafrikas nationaldag. Det var dagen då man höll de första fria valen 1994. Det var massor av aktiviteter runt om i landet. I Kapstaden till exempel höll president Thabo Mbeki tal och pratade bland annat om att alla måste förenas i kampen mot brottsligheten, mot rasismen som fortfarande lever kvar, för ett mer jämlikt samhälle mellan könen och för större tolerans mellan landets folkgrupper och invandrare.
Själv tog jag helt ledigt och åkte till en liten så kallad touch farm med familjen. Där matade vi getter, kaniner, kalvar och sköldpaddor. Och så fick vi se de här flodhästarna.
Nu är det tisdag morgon och de flesta är på väg till jobbet. Det är mulet över East London, men ganska varmt. I dag väntar vi på valresultatet från Zimbabwe. Enligt media i helgen är det redan klart att MDC, Movemenet for Democratic Change, har vunnit parlamentsvalet, så nu handlar det om vem som har vunnit presidentvalet.

Recommended Posts