Förlåt…

…till er som väntar på att det ska vara mer om det vardagliga livet här på bloggen, som jag lovade för ett tag sedan. Alltså hur min egen vardag ser ut. Det funkar inte just nu för allt det vardagliga kommer emellan. Precis som för alla andra världen runt är skolstarten hektisk. Ikväll är sista föräldramötet. Det blev tre! Ett för äldsta systern, ett för yngsta och ett för båda då de just har börjat spela blockflöjt. Blockflöjtsföräldramöte, de ni!
Fast ett föräldramöte här skiljer sig från ett föräldramöte i Sverige, åtminstone så jag minns det. Här pratar man först om läxan (läxa har man alla vardagar plus från fredag till måndag) och läxboken – glöm inte signera för glömmer du det blir barnet bestraffat med en demerit (anmärkning)! Det är också via läxboken man som förälder kommunicerar med läraren. Undrar du nåt – skriv frågan i läxboken! Ring INTE!!!
Så handlar det om disciplin och bestraffning. Sköter sig inte eleven, eller har glömt en bok hemma, eller som jag sa inte fått läxboken signerad, eller pratar i morgonsamlingen – då blir det anmärkning, tre anmärkningar ger kvarsittning, flera kvarsittningar ger ett blått kort och då blir rektorn inblandad och man kan bli utslängd ur skolan. Fast det låter värre än vad det är. Man kan få ”angelblobs” också, får eleven tre angelblobs, stryks en anmärkning.
Jaa, så är det här. Hur är det i Sverige i dag?

Recommended Posts