Ett sätt att sticka till Afrika

napoleonbakelse

En läcker stickning till Afrika

Anna Strömberg Pamp gillar hantverk. Och politisk aktivism. Klart det går att förena! Under 2011 stickar hon raggsockor, innetofflor, vantar, halsdukar, pulsvärmare och mössor. Du beställer via mail, betalar 200 kronor (150 för barnstorlek) och det inkluderar garn, porto och stöd till Afrikagruppernas verksamhet i södra Afrika med 50 kronor. På bloggen stickatillafrika.wordpress.com kan du se vad som stickats och hur mycket pengar som samlas in.

När året är slut redovisas den totala insamlade summan och pengarna sätts in på Södra Afrika-insamlingens postgironummer 90 03 37-7. Anna förklarar också hur du kan vara säker på att pengarna når södra Afrika och används på rätt sätt. Afrikagruppernas arbete granskas av en rad oberoende kontrollanter: Stiftelsen för Insamlingskontroll (SFI), Frivilligorganisationernas Insamlingsråd (FRII) och Sida. Dessutom sker kontinuerlig revision, kontroll och uppföljning i samarbete med partnerorganisationer.

Du kan även följa projektet på Facebook, sök på ”stickatillafrika”.
Så här skriver en glad bloggare:

Hej Anna!
Tack för din blogg och för ditt starka engagemang! Du och den inger verkligen hopp dagar när ”solidaritet” verkar så omodernt.
Du finns på min bloggroll och jag hoppas att mer än en av mina läsare gått vidare till din sajt och sett ditt härliga och viktiga projekt.
Tack igen!
Varma hälsningar,
Anna
– bloggar på: http://annavoroslindenmyblog.wordpress.com/

Recommended Posts