EFF mer än bara Malema

IMG_1498

Tusentals anhängare till Economic Freedom Fighters (EFF) hade kommit till stadsdelen Soweto i Johannesburg i lördags för att fira partiets ettårsdag. Utanför Thokoza Park sträckte sig köerna långa av entusiastiska människor. I parken rådde en festivalliknande stämning och flera artister uppträdde och uttryckte sitt stöd för partiet.

Framför en jublande publik tog partiledaren Julius Malema självsäkert plats på scenen och höll ett långt tal om de orättvisor som råder mellan rika och fattiga i Sydafrika. Malema är utan tvekan en kontroversiell ledare och har lyckats röra om ordentligt i politiken. Med sin retoriska förmåga, och fokus på svarta sydafrikaners rättigheter och kritik mot makteliten, har Malema vunnit stor popularitet. Likaså partiet.

Trots att mycket fokus läggs på just Malema märktes det tydligt att EFF är större än sin ledare. De människor vi mötte, hade en hoppfull inställning till EFF då de är det första partiet att på riktigt konfrontera de orättvisor som finns i landet och att utmana ANC.

 

Av: Karin Nordlöf

 

 

Recommended Posts